Boekweitpannenkoeken
Varieer eens lekker wat met de lunch.
Zo maak ik zelf regelmatig deze heerlijke boekweitpannenkoeken met 30+ kaas
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 100 gr. boekweitmeel
- 2 eieren
- 300 ml melk
- Snuf zout
- Olie om in te bakken
- Plakjes 30+ kaas als beleg
Zo maak je het:
Meng het boekweitmeel met alle andere ingrediënten met de (staaf)mixer. Verhit een scheutje olie in de pan. Verdeel een lepel beslag over de pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is. Voeg de wat kleine plakjes 30+ kaas toe op je pannenkoek en als die gesmolten is, vouw je de pannenkoek dubbel. En klaar is je pannenkoek! Ps. Je kunt de pannenkoeken natuurlijk ook als avondeten doen, combineer ze dan met een heerlijke verse soep zoals bijvoorbeeld de doperwtensoep uit een eerdere post
